Blogi

Bää Bää…

13.4.2017

Pääsiäisen kolkutellessa jo ovella haluamme jakaa kanssanne Murun legendaarisen Karitsa annoksen reseptin. Annos on vieraillut Murun menuulla jo vuosien ajan ja aina syksyn ja talven tullen napataan takaisin listalle. Niin herkullista se on. Annos on Nimittäin legendaarinen: Karitsan Karetta mie … Continued

Lue lisää

Vuoden Tarjoilija 2017 finaali

11.4.2017

Vuoden Tarjoilija 2017 KIlpailujen finaalit pidettiin eilen 10.4. Peurungan Raflamessuilla, Murulla oli taas perinteisesti vahva panos kilpailuissa, Noora meidän kilpailijana, Taneli kilpailun johtajana ja Samuil kilpailun juontajana. Lisäksi rakennettiin pieni joukko mukaan, Nooraa kannustamaan. Kisat alkoivat jo sunnuntaina. Kilpailijoiden urakka … Continued

Lue lisää

Liemissä sen salaisuus

6.4.2017

Hyvä ruoka pohjautuu milteipä aina hyvään liemeen. Siksi Murussa aamut alkavatkin usein luiden paahtamisella tai kalan renssaamisella, jotta saadaan herkulliset liemet kiehumaan viikon ruokien ainesosiksi.  Itse ainakin olen kotona laiska liemien keittäjä mutta kun kerralla keittää isomman satsin ja pakastaa … Continued

Lue lisää

Muru Wines

29.3.2017

Muru Wines on Muru perheen viininmaahantuonti yritys. Muru Winesin päivittäisestä pyörittämistä vastaa Mikko Haakana ja Samuil Angelov. Samuil valitsee yhdessä sommelier tiimimme kanssa maahantuontimme tuotteet. MIkko Haakana vastaa taas käytännön asioista kuten tilauksien hoitamisesta, vastaanottamisesta, tuotteiden toimituksista, alkomyynnistä ja paperiasioista. Muru … Continued

Lue lisää

Tryffelirisotto

23.3.2017

Murun ensimmäisistä päivistä asti on tryffelillä ollut oma paikkansa Murun keittiössä ja ruokalistalla. Henkka onkin todennut Muru kirjassa: ”Erityisen kalliiksi Murulle tulee vakavahenkinen addiktioni: Minun keittiössäni on aina tryffeli sesonki, Kun laskin tilanneeni tryffeleitä neljässä kuukaudessa 7000 eurolla, päätin aloittaa … Continued

Lue lisää

Murun Tastingit

15.3.2017

  Murun sommelierin Samuil Angelovin ideologia on tinkimättömyys. Olkoon viini huokea tai hintavampi, pitää sen edustaa jotain ja olla puhdaspiirteinen. Viinilistalle päätyvät kuitenkin vain persoonallisten tuottajien tinkimättömällä ammattititaidolla valmistetut viinit. Murussa järjestetään erillaisia viinitasting iltoja vähintään kerran kuukaudessa. Sommelierimme (hamsterimme) … Continued

Lue lisää

Muru, Fredrikinkatu 41

9.3.2017

Piskuinen bistromme Fredrikinkadun varrella aukaisi ovensa yli kuusi vuotta sitten 4.11. 2010. Muru Dining sai alkunsa jo vuonna 2007, kun Henri Alen ja Nicolas Thieulon perustivat catering yrityksen. Jo alun perin tähtäimessä oli oman bistron aukaisu. Lopullisesti palaset loksahtivat paikoilleen … Continued

Lue lisää

Juustoja, juustoja, kirsikkaa

1.3.2017

  ”illallinen ilman juustoja on kuin silmäpuoli kaunotar” näin Brillat-Savarin on todennut Maun Fysiologiaa kirjassa.   Murussa juustot ovat pysyvä herkku osana Päivän menuamme. Tuli juusto sitten Ranskasta, Italiasta tai Hollannista saa sen suolainen ja rasvainen makupaletti suun väkisin virneeseen. Juustomme … Continued

Lue lisää

Lainavaatteissa!

21.2.2017

Lainavaatteissa oli Murun tämän vuoden hyväntekeväisyystempaus. Aikaisempina vuosina Muru on kerännyt rahaa syrjäytyneille nuorille, lastensairaalalle ja erityisnuorille. Tämän vuoden tuotto menee niin ikään syrjäytyneitä nuoria auttavalle Tukikummit säätiölle.  Muru sai tapahtumassa kerättyä Tukikummit Säätiölle 10 000€.

Lue lisää