Fredrikinkatu 41, 00120 Helsinki Avoinna tiistai-lauantai klo 17–23 358 300 472 335 (0,34€/min + pvm/mpm)
Ravintola Muru.

Tervetuloa syömään

Murun filosofia on yksinkertainen. Valitse paras saatavilla oleva raaka-aine, valmista se suorasukaisesti ja viiniä kunnioittaen. Muuta ei tarvita.

Raaka-aineet ovat tarkoin poimittuja, niin kotimaisilta kuin ulkomaisilta huipputoimittajilta – oli sitten kyse ruoasta tai juomista.

Suosituin kokonaisuutemme on neljän ruokalajin Päivän menu (52€), jossa korostuu sesonginmukaisuus. Allergiat ja erikoisruokavaliot huomioimme parhaamme mukaan.

Juomapuolella olemme hyvin viiniorientoituneita, siksi mielellämme suosittelemme viinejä yli 500 eri etiketin viini-vintiltämme.

Vaikka olemmekin yksi parhaista viinin ja ruuan yhdistäjistä, on meillä mahdollista nauttia myös alkoholittomia juomia menuun sovitettuna.


 

Ravintola Muru,

Helsingin bistro-klassikko.
Ravintola Murun perustivat kaverukset 2010, tarkoituksenaan tehdä itselleen hyvä työpaikka ja kavereilleen paras mahdollinen ravintola. Muru on kirinyt vuosien aikana Helsingin ehdottomaksi klassikoksi. Muru tunnetaan sekä hyvästä ruuasta että niihin sovitetuista loistavista viineistä ja tinkimättömästä intohimosta asiakaspalvelua kohtaan.
Murun omistajat ja perustajat Henri Alén, Timo Linnamäki ja Samuil Angelov suunnittelevat päivittäin yhdessä Keittiömestari Karoliina Narkiniemen ja Ravintolapäälikkö Maiju Rintalan kanssa, kuinka voisimme yllättää vieraamme tänään.
Muru.

 
 

VIINIT

Murun sommelierien Samuil Angelovin ja Taneli Lehtosen ideologia on tinkimättömyys.
Murun sommelierien Samuil Angelovin ja Taneli Lehtosen ideologia on tinkimättömyys. Olkoon viini huokea tai hintavampi, pitää sen edustaa jotain ja olla puhdaspiirteinen. Viinilistalle päätyvät kuitenkin vain persoonallisten tuottajien tinkimättömällä ammattititaidolla valmistetut viinit. Monia viinejä tarjoillaan myös laseittain, jotta voit kokeilla halutessasi useampia viinejä illan aikana. Jäähdytetty kattokellarimme sisältää

satoja vaihtoehtoja painottuen enemmän vanhaan viinimaailmaan.

Piskuisessa baarissamme voit poiketa lasillisella ja nauttia vaikka juustoista tai itsetehdyistä leikkeleistä. Jos viinihammasta todella kolottaa, kysy kellarilistaamme. Wine Spectator antoi Murun viinilistalle Best of Award of Excellence tunnustuksen 1.9.2017.

Muru viinivintti.

 
NAV ITEM example <-- CLICK