Särki-lohiceviche ja kuivattua oliivia

31.5.2017

Kesä ja mökkikausi lähestyy. Lämpiävät illat saa kalastajat liikkeelle.

Haluammekin jakaa teille reseptin jolla roskakalaksi mielletystä särjestä saa oikein käsiteltynä ja valmistettuna herkullisen annoksen. Rasvaisesta Lohesta ja itse pyydetystä särjestä syntyy Murun kesämenun raikas suosikki annos. Järvestä pyydetty särki kannattaa pakastaa ennen tarjoilua mahdollisten loisten varalta.

Viiniksi herkun viereen suosittelemme:
Elusìa Pinot Grigio 2015.

 

Särki-Lohiceviche

150g särkifileetä
150g lohi filettä
cevichelientä
250g kirsikkatomaatteja
tuoretta korianteria
kuivattuja oliivin muruja

Poista kalafileistä nahka ja ruodot ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Suolaa palat kevyesti ja anna niiden maustua kylmässä noin tunti.

Lisää kalojen joukkoon ceviche liemi ja sekoita. Anna kalojen maustua kylmässä vielä noin tunti, sekoita välillä.

Puolita tai lohko kirsikkatomaatit. Hienonna korianteri. Valuta kaloista ylimääräinen liemi pois ja sekoita joukkoon tomaatit ja korianteri. Koristele Cheviche oliivin muruilla.

 

Cevicheliemi

1,5dl tuoreen sitruunan mehua
2dl tuoreen limetin mehua
2 limetin kuoriraaaste
1tl inkivääri raastetta
1 punainen chili
8 korianterin siementä
2dl laadukasta oliivi öljyä
suolaa
mustapippuria

Purista sitruunan ja limetin mehut, raasta limetti ja inkivääri. Viipaloi chili ja jauha korianterinsiemenet morttelissa.

Sekoita kaikki ainekset huolellisesti, mausta suolalla ja pippurilla.

 

Kuivatut Oliivit

125g mustia kivettömiä kalamata oliiveja

Siivilöi oliivit ja liota niitä kylmässä vedessä noin tunti.
Siivilöi oliivit ja purista ne kuiviksi. Haihduta suurin osa oliivien nesteestä pannulla miedolla lämmöllä.

Laita oliivit leivinpaperin päälle uunipellille ja kuivata niitä 125-asteisessa uunissa noin kaksi tuntia.